torstai 25. tammikuuta 2018

Radiuksessa viimeistä kertaa?

Nyt se on ohi. Onnellisesti! Viisivuotiskontrollissa oli siis kaikki kunnossa. Toki jotain pientä vikaakin löytyy, luustosta esimerkiksi (lanneranka edelleen osteopenisellä tasolla), vaikka lannerangan ja reisiluiden yläosien luuntiheydet olivatkin parantuneet 2 SD:tä syksyn 2015 mittauksiin verrattuina. Parempaan suuntaan siis kuitenkin on luuston tilanne mennyt, tamofeeni ja liikunta ovat auttaneet. 

Jatkossa seurannat (mammografia ja ultra 1-1,5 vuoden välein) tapahtuvat omatoimisesti ajan varaten perusterveydenhuollossa. Tuttua jo edelliseltä kierrokselta. Omalääkäri laittoi silloinkin lähetteen kaupungin rintaklinikalle.

Tamofeenia haluaisin jatkaa vielä parisen vuotta, koska en ole vielä postmenopausaalinen, vaan vasta perimenopaussissa. Tautini kun on hyvin hormonipositiivinen, ja pakko tunnustaa, että vähän pelottaa se, että vielä kropassani muodostuvat naishormonit innostaisivat syövän uuteen tulemiseen. Odottelen onkologian erikoislääkärin soittoa asian tiimoilta, erikoistuva ei uskaltanut ottaa kantaa jatkoon, sillä hormonaaliset jatkohoidot oli alun perin suunniteltu vain viideksi vuodeksi. No, nyt on mennyt jo viisi ja puoli (kontrollin piti olla jo syksyllä 2017), samaan syssyyn voisin jatkaa vielä vähän pitempäänkin.

Kalkki-Deen käytöstä puhuttiin myös, ja se lienee järkevää, koskapa lanneranka edelleen on osteopenisellä tasolla. 
Nyt vaan värikästä tulppaanikimppua ostamaan "juhlan" kunniaksi, kuten tämä Radiuksen aulan nainen. Koiran sijaan jalkoihin käpertyy kylläkin kissa. :-)

Mukavaa talven jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti